Template by:
Free Blog Templates

Wednesday, July 1, 2009

Tuntutan DSAI Peroleh Dokumen Didengar Jumaat Ini


Mahkamah Tinggi menangguhkan hingga Jumaat ini untuk mendengar permohonan DSAI mendapatkan bukti dan dokumen daripada pendakwaraya berhubung dengan pertuduhan kes liiwatnya.

Keputusan itu dibuat oleh Hakim Mohamad Zabidin Mohd Diah setelah pendakwaraya enggan menyerahkan bukti dan dokumen bagi membolehkan Anwar menyiapkan pembelaan terhadap pertuduhan itu yang dijadulkan bermula pada 8 Julai.

Permohonan DSAI untuk mendapatkan dokumen itu sepatutnya bermula hari ini. Namun peguam beliau, Sankara Nair meminta menangguhkan semua prosiding di Mahkamah Tinggi sehingga urusan rayuan berhubung keputusan memindahkan kes liwat beliau dari Mahkamah Sesyen ke Mahkamah Tinggi selesai.

Hakim Zabidin berkata, "Satu tarikh perlu ditetapkan memandang apa yang dijadual hari ini tergenda kerana ada prosiding di Mahkamah Rayuan."Jadi saya tetapkan Jumaat ini...jika prosiding di Mahkamah Rayuan masih belum selesai juga kita akan putuskan kemudian,".

Pendakwaraya masih meneruskan dengan pertuduhan terhadap DSAI walaupun laporan Hospital Kuala Lumpur dan Hospital Pusrawi menunjukkan tidak ada bukti klinikal untuk menyokong dakwaan pengadu Mohd Saiful Bukhari bahawa beliau diliwat.

1 comments:

Anonymous said...

My Blog
http://www.wretch.cc/blog/markacey
Thanks for your share
Nice to meet you

Hsinchu, Taiwan

Post a Comment